Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pil a řídil

LITOMĚŘICKO – Dechovou zkoušku nezvládl… 

V polovině měsíce ledna byl krátce po půlnoci kontrolován řidič osobního vozidla jedoucího po pozemní komunikaci u obce Snědovice. Dvaačtyřicetiletý řidič byl silně podnapilý a opakovaně se mu nedařilo vykonat dechovou zkoušku na alkohol. K požití alkoholických nápojů se řidič doznal. Následně byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, s kterým souhlasil. Výsledky toxikologického zkoumání nyní potvrdily, že řidič usedl za volant vozu pod vlivem a zjištěný obsah hladiny alkoholu přesahoval 2,5 promile. Pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí nyní dotyčnému až roční trest odnětí svobody.

 

Vandal zapříčinil výpadek sítě

O víkendu přijali policisté oznámení o manipulaci s anténou pro přenos internetových dat v obci Klapý. Neznámý vandal nezjištěným způsobem manipuloval se směrovou anténou a zapříčinil výpadek internetové sítě na několik hodin. Manipulací se zařízením znemožnil připojení několika desítkám uživatelů. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena. Případ je šetřen pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Po pachateli policisté pátrají a podle trestního zákoníku mu v případě dopadení hrozí až tříleté vězení.

 

Bral vše

Krádeží věcí ze sklepních kójí panelového domu se zabývají policisté v Roudnici nad Labem. Během víkendu navštívil prostor sklepů neznámý pachatel, který za použití násilí vnikl do dvou kójí. Kromě letních a zimních pneumatik na osobní vozidlo si odnesl také malířské potřeby, krmivo pro psa, potraviny a téměř vše co zde nalezl. Způsobil škodu za více než 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

 

Litoměřice, 1. 2. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem