Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pili a pak usedli za volant

Jenže popíjeli alkohol 

     Dnes v noci byli odhaleni na Rokycansku dva řidiči pod vlivem alkoholu. Jeden při silniční kontrole a druhý po nárazu do domu. Oba jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vliem návykové látky.

     Hodinu po půlnoci 24.8.2012 kontrolovala v Ejpovicích hlídka policistů rokycanského obvodního oddělení 26 letého řidiče  vozu značky VW Transporter. Při provedené dechové zkoušce vyšlo najevo, že je pod vlivem alkoholu. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota přesahující 1 promile. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojeno s odběrem krve. Odborné zkoumání tohoto zajištěného vzorku stanoví přesnou hodnotu alkoholu, jímž byl v době řízení ovlivněn. 
     Před třetí hodinou ráno pak vyšlo najevo v obci Radnice protiprávní jednání dalšího řidiče. A to poté, co s vozem značky ŠKODA Felicia narazil na omítky domu. Ve 2.50 hod. měl jet 19 letý řidič po předchozím požití alkoholických nápojů  po místním náměstí směrem od obce Břasy. Na křižovatce pak odbočoval vlevo na obec Kamenec a při tomto už nezvládl řízení. Přejel chodník a narazil do zdi. Provedená dechová zkouška u něho odhalila  přes dvě a půl promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo a hmotné škody, které měl řidič způsobit, byly odhadnuty na 13 tisíc korun.
 

nprap. Bc. Jana Tomková
24.8.2012

vytisknout  e-mailem