Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pili, řídili a někteří i bourali

BLANSKO- VYŠKOV: Nezodpovědný hazardér zranil nejen sebe, ale i spolucestující. 

Během uplynulého víkendu řešili vyškovští policisté hned několik nehod opilých řidičů. V sobotu večer vyjížděli nejen policisté, ale i záchranná služba k dopravní nehodě v obci Královopolské Vážany. Čtyřicetiletý šofér při jízdě do prudkého kopce nezvládl táhlou pravotočivou zatáčku a vyjel do protisměru, kde narazil do kamenné zdi rodinného domu. S předběžně těžkým zraněním byl transportován do nemocnice. S lehkým zraněním vyvázla spolujezdkyně. V dětské nemocnici však s blíže nespecifikovaným zraněním skončilo i převážené dítě. U řidiče policisté zjistili 3, 26 promile alkoholu v krvi. Navíc dle evidencí nevlastní ani příslušné řidičské oprávnění. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tříleté vězení.

Stejný trest hrozí i řidiči, který v neděli ráno narazil do dvou domů v Rychtářově. Policisté mu naměřili více než dvě promile.

Více než tři promile naměřili v sobotu dopoledne policisté v Bučovicích třiatřicetiletému muži za volantem fordu. Toho naštěstí bučovická hlídka odhalila dřív než způsobil dopravní nehodu. Věc zpracovávají policisté v tzv. zkráceném přípravném řízení. Soud může v takovémto případě udělit pachateli až jeden rok za mřížemi.

V sobotu večer a následující noci pak ještě v policejní síti uvízli dva hříšníci. V Ivanovicích na Hané upoutal pozornost policistů mladý muž, který musel nutně vyřizovat telefonické hovory za jízdy. K tomu se přidal pravděpodobně zbytkový alkohol, neboť odborný přístroj naměřil hodnotu 0,13 promile. Dvě hodiny po půlnoci pak vyškovské ulice brázdil řidič s 0,38 promile alkoholu v krvi. Oba se budou ze svých přestupků zodpovídat před správním orgánem.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 18. června 2012

vytisknout  e-mailem