Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pirát v kině zadržen

České Budějovice - Policisté z OOP Čtyři Dvory ve čtvrtek večer zasahovali proti muži, který na fotoaparát natáčel film. (Hl. schránka 974 221 116) 

Policisté z Obvodního oddělení Čtyři Dvory zasahovali ve čtvrtek večer při promítání filmu o známém zpěvákovi, proti podezřelému divákovi - pirátovi. Policisté zareagovali na oznámení pracovníků kina o zadržení muže, který se pravděpodobně snaží během promítání o pořízení pirátského záznamu filmu na fotoaparát. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že mladý muž (zhruba 25 let) z Táborska byl pracovníky kina vyzván, aby opustil pátou řadu, ve které seděl a následoval je mimo sál, neboť ho podezírají z neoprávněného pořizování záznamu filmu. Muž všech pokynů uposlechl, ale před kanceláří se pokusil z fotoaparátu vymazat záznam. Na odebrání fotoaparátu zareagoval napadením pracovníků bezpečnostní služby kina slzotvorným sprejem. Poté se pokusil z kina utéci. K útoku a útěku se pravděpodobně odhodlal po zjištění, že je přivolána policie. 

Policisté na místě od podezřelého muže zajistili fotoaparát a sprej. S ohledem na skutečnost, že se muž pokusil část záznamu smazat, předají policisté fotoaparát expertovi ke zkoumání. V současné době prověřují, zda se podezřelý mohl dopustit trestného činu porušování autorského práva … Pracovníkům bezpečnostní služby nebylo útokem pachatele naštěstí způsobeno zranění, které by si vyžádalo léčení a policisté věc zatím samostatně posuzují jako přestupek v občanském soužití.

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

30. 10. 2009

 

vytisknout  e-mailem