Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"STOPka" na železničním přejezdu pro legraci

RYCHNOVSKO - Seniorka bez dokladů přehlédla sanitku. 

Dopravní policisté vyjížděli ve středu k několika událostem. Na neukázněné řidiče zacílili i jejich kolegové z Rokytnice v Orlických horách.
Srna ho prozradila
K první události vyjížděla hlídka v 07:05. Řidiči vozu zn. Škoda Octavia jedoucí od Přepych k Týništi nad Orlicí na přímém úseku náhle z levé strany vyběhla srna přímo pod kola. Pro velmi krátkou vzdálenost již nebyl schopen střetu zabránit .Ke zranění osob nedošlo, srna bohužel zahynula. Policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Zjistili ale, že sedmačtyřicetiletý muž má platnou blokaci řidičského oprávnění všech skupin, a proto mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Škoda této nehody byla navíc vyčíslena na 50.000 korun.
Seniorka v nesnázích
K další nehodě vyjížděli dopravní policisté v 10:50 do Kostelce nad Orlicí. Řidička vozu zn. Citroen ZX jedoucí po silnici č. I/11 při odbočování vlevo ohrozila za ní jedoucí vozidlo záchranné služby zn. Volkswagen Transporter, které ji v daný okamžik s užitím zvláštního výstražného světla modré baryv spolu se zvláštním zvukovým výstražným znamením předjíždělo. Došlo ke střetu levého předního rohu citroenu s pravou boční částí sanity. Při tom byla zraněna pacientka, kterou zdravotníci převáželi. Alkohol policisté u obou řidičů na místě dechovou zkouškou vyloučili. Při šetření dopravní nehody hlídka zjistila, že na citroenu není platná známka technické kontroly. Zároveň  pětašedesátiletá řidička nepředložila platný doklad o lékařské prohlídce potřebný pro  řízení motorových vozidel. Celková škoda byla odhadnuta na 53.000 korun.
STOPka pro legraci
Čtyři řidiči během necelých dvou hodin uvízli ve středu dopoledne v síti rokytnických policistů. Ti se ve výkonu své služby často zaměřují na železniční přejezd u města, kde  před necelým měsícem došlo k tragické dopravní nehodě. Nechráněný železniční přejezd je ve směru od Rokytnice v Orlických horách směrem na Pěčín označen značkou upravující přednost "Stůj, dej přednost v jízdě". Pro čtyři hříšníky vě věku 52 - 32 let ale zřejmě byla jen estetickým doplňkem krajiny, neboť na ni zastavením auta nereagovali. Řidiče, z nichž ani jeden nebyl místní (Starý Plzenec, Pardubice, Hradec Králové a Třebechovice p. O.) tak policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách   "odměnili" blokovou pokutou.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. února 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

3.2. Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.2. Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.2. Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

3.2. Přepychy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem