Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pistoli mu přiložil k čelu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: I vyhrožování s plynovou pistolí je nebezpečné a trestné!  

 

Na ubytovnu v Uherském Hradišti přišel v pondělí 27. srpna večer muž, který vyhledal nic netušícího třicátníka. Přišel k němu, natáhl závěr pistole a přiložil mu ji těsně k čelu. Jediné, co řekl, bylo: „Nech ji na pokoji!“ Po těchto slovech odešel. Čtyřiatřicetiletý muž se po chvilce vzpamatoval a oznámil toto vyhrožování hradišťským policistům.

Hlídka okamžitě vyjela pátrat po podezřelém muži. Policisté ho za čtvrt hodiny našli v restauraci, kde popíjel s dalším mužem a ženou, kvůli níž muži vyhrožoval. Policisté podezřelého muže zadrželi a přitom u něj našli pistoli. Jednalo se o plynovou pistoli, ale to nic nemění na tom, že pachatel vyhrožoval se zbraní. I s plynovou pistolí může člověk způsobit vážné zranění, a pokud s plynovou pistolí vyhrožuje, není možné rozeznat, o jaký druh zbraně se jedná – v každém případě je to zbraň.

Zadržený devětadvacetiletý muž z obce poblíž Uherského Hradiště putoval do policejní cely a dnes mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.


28. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem