Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pistolí vyhrožoval ženě

MOST - Policistům poté vyhrožoval sebevraždou; Z hosta se vyklubal zloděj; Nehodovost. 

 Na silnicích Mostecka zemřelo šest lidí

Na silnicích mosteckého okresu za devět měsíců vyhaslo šest životů. Je to o jednu oběť dopravní nehody méně než v roce 2012. Těžké zranění utrpělo 9 lidí, lehce bylo zraněno 107 osob. Celkem se na silnicích našeho regionu stalo letos 636 dopravních nehod. Oproti roku 2012 jejich počet vzrostl o 23. Hmotné škody přesáhly částku 23 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních kolizí byl tradičně nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti. Na silnicích I. třídy havarovali řidiči v 117 případech, v obci Most policie řešila 326 kolizí v dopravě a v Litvínově policisté vyjížděli k 99 střetům. Nejvíce dopravních nehod policie zaznamenala v únoru a v páteční dny, relativně klid na silnicích byl v červenci a o víkendech. Pod vlivem alkoholu usedlo za volant 21 motoristů. Z toho dvanáct provinilců, kteří řídili pod vlivem alkoholu, mělo v dechu více jak 1,5 promile alkoholu. Policie nezjistila u žádného viníka nehody přítomnost drog v těle. Nejčastěji bourali muži i ženy, kteří mají praxi řízení kratší jak pět let.


 

Ženě a jejím příbuzným vyhrožoval s pistolí zabitím, s nožem u krku sebevraždou

Policie v Litvínově řešila případ vyhrožování v obci na Litvínovsku. Muž ve věku 34 let z Litvínova vstoupil v sobotu krátce před 23. hodinou na pozemek rodinného domu 36leté ženy a poté na ženu namířil zbraní a vyhrožoval zabitím ženy a jejích příbuzných. Následně od domu odešel. Žena z obavy nejen o svůj život přivolala na místo policii. Muž se nečekaně k domu vrátil. Když uviděl policisty, dal se na útěk. Než utekl, vyhrožoval sebevraždou. Ukryl se v přilehlém lesíku, vyhrožoval střelbou, opětovně tím, že se zabije a na výzvy policie nereagoval. Policisté s mužem komunikovali a posléze se jim podařilo muže odzbrojit a zadržet. Prohlídkou osoby u něj hlídka našla plastovou pistoli a kuchyňský nůž. Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům ke zjištění, zda není ovlivněn jinou návykovou látkou. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.


 

Místo granátu jen strojní součástka

Hledači historických předmětů zavolali o víkendu policii a uvedli, že na louce u obce Nová Ves v Horách nalezli předmět připomínající ruční granát pocházející z II. světové války. Na místo se dostavila policie obvodního oddělení v Hamru a posléze byl přivolán i policejní pyrotechnik. Ten prohlídkou nálezu zjistil, že se nejedná o válečnou munici, nýbrž jde pravděpodobně o nějakou kovovou součást ze zemědělského stroje. Předmět zajistil a odvezl.


 

Z hosta se vyklubal zloděj

Podezření ze spáchání přečinu krádeže si od litvínovských policistů odnesl 26letý muž z Mostu. O víkendu přišel jako host do jedné litvínovské restaurace, kde však byla uzavřená společnost. Chtěl jen pivo a servírce se ho zželelo a nápoj mu dala. Muž však začal být dotěrný a nakonec servírce z kapsy zástěry, kterou měla na sobě, vytáhl kasírtašku s tržbou. Ukrást peníze už nestačil. Zasáhl muž, který byl přítomen, krádeže si všiml a pachatele udeřil. Ten peněženku pustil a okamžitě z restaurace utekl. Byl zadržen nedaleko ve městě a skončil v policejní cele.


 

Ze škodovek zmizely navigace a autorádia

Neznámí pachatelé o víkendu vnikli násilím do dvou škodovek, zaparkovaných v mosteckých ulicích Česká a M. Pujmanové. Ze superbu odcizili navigaci, rádio a přehrávač a majiteli vozidla nechali škodu ve výši 54 tisíc korun. Z druhého vozidla kdosi odmontoval též navigaci a autorádio. Majitel fábie vyčíslil škodu na částku 41 tisíc korun. Oba případy krádeže vloupáním nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

Řidič narazil do stromu, skončil v nemocnici

Dopravní nehodu šetřili v sobotu odpoledne dopravní policisté mezi obcemi Polerady a Volevčice. Řidič osobního vozidla kolem 16. hodiny na mokré vozovce při předjíždění vyjel mimo silnici a následně narazil do stromu. Mladý muž z Lounska utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Alkohol u motoristy nebyl zjištěn. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 51 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. října 2013


 

vytisknout  e-mailem