Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pití se mu nevyplatilo

Bruntál - o tom, že alkohol a jízda na kole k sobě nepatří, se přesvědčil 63letý muž 

 
Pití se mu nevyplatilo
O tom, že alkohol a jízda na kole nepatří k sobě, se přesvědčil na vlastní kůži i 63letý muž.
 
Dne 21. 8. 2012 v 20:00 hodin došlo v Bruntále na místní komunikaci ulice Dolní u rybníka k dopravní nehodě mezi jízdním kolem a zaparkovaným osobním motorovým vozidlem. Cyklista v uvedenou dobu projížděl směrem k ulici Dr.E.Beneše a na rovném úseku nezvládl řízení svého jízdního kola a narazil do dveří zaparkovaného vozidla Ford Mondeo. Po střetu muž upadl na vozovku a způsobil si lehké poranění hlavy - oděrky na pravém spánku. Lékařské ošetření na místě odmítl.
Provedenou dechovou zkouškou byla u cyklisty naměřena hodnota 1,45 promile alkoholu v dechu.
 
Dítě přišlo o kolo
Neznámý pachatel v průběhu doby od 7.8. do 21.8. 2012 se bez užití násilí dostal přes uzamčené vstupní dveře až do sklepních prostorů domu na ulici Hřbitovní v Krnově. Zde po vypáčení petlice vnikl do jedné ze sklepních kójí a odcizil odtud dětské horské jízdní kolo v hodnotě okolo 2 tisíc Kč. Z domu pak nepozorovaně odešel.
 
 
Šel si pro drobné
O tom, že pozornost zlodějů se může obrátit na cokoliv, se přesvědčil i provozovatel malého dřevěného stánku se zeleninou. V průběhu doby od 19.8. do 21.8.2012 se zaměřil pachatel právě na tento stánek na nám. Míru v Rýmařově. Po násilném vniknutí dovnitř, zde vše prohledal a odnesl si drobné mince v nominální hodnotě okolo 600 Kč. Provozovateli vznikla také škoda poškozením zámku ve výši okolo 100 Kč.   
  
 
Vozidla zanechal bez paliva
Bruntálští policisté šetří v těchto dnech případ krádeže pohonných hmot z nákladních vozidel. Dne 21.8. 2012 bylo oznámeno, že pravděpodobně v době od 13.8. do 21.8. 2012 došlo k odcizení okolo 80 litrů motorové nafty z nádrží dvou nákladních vozidel, která byla odstavena na parkovišti na ulici Zahradní v Bruntále. Celková škoda se vyšplhala na částku přesahující 4 tisíce Kč.
  
 
Kabelka na sedadle lákala
Dne 21.8.2012 v odpoledních hodinách oznámila žena, že během půl hodiny, kdy nechala zaparkované vozidlo Škoda Fabia na parkovišti na ulici Opavská v Rýmařově ( u místního hřbitova), vnikla v době její nepřítomnosti do vozidla neznámá osoba. Pachatel po rozbití okna na zadních dveřích auta si ze zadního sedadla odnesl volně odloženou kabelku, ve které se nacházely osobní doklady poškozené, mobilní telefon, parfém a peněženka s finanční hotovostí. Celkem ženě vznikla škoda odcizením ve výši okolo 6 tisíc Kč a škoda poškozením vozidla okolo 3 tisíc Kč.  
 
 
Schránka skončila ve vodě
Přečinu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení se dopustil neznámý pachatel v obci Horní Město- část Skály v době od 17.8. do 21.8.2012 tím, že odstranil z kovového stojanu u autobusové zastávky oranžovou poštovní schránku, kterou následně odhodil do místního rybníku. Celkem byla škoda vyčíslena na 5 tisíc Kč. Pachateli tak hrozí za tento přečin peněžitý trest nebo odnětí svobody až na jeden rok.


 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 21.8.2012 

vytisknout  e-mailem