Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Placení pokut kartou

Ms kraj: Řidiči mají možnost uhradit pokutu za přestupek platební kartou. 

Již několik dnů, přesně od 1. října, mají řidiči v celé republice možnost uhradit pokutu za přestupek platební kartou. Severní Morava není výjimkou. Moravskoslezští dopravní policisté, kteří byli k používání přístrojů proškoleni, mají k dispozici 22 platebních terminálů.
platební terminál.jpg
Terminály mají všechny dopravní inspektoráty územních odborů a Městského ředitelství policie Ostrava, dálničního oddělení Ostrava a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství (vždy po několika kusech).
 
 
Zásadní výhoda platebních terminálů pro občany je, že v případě uložení sankce mohou zaplatit přímo na místě, přičemž u sebe nemusí mít peníze. V případě, že řidič u sebe nemá platební kartu, se na postupu policie nic nemění. Přestupce buď pokutu zaplatí na místě, nebo obdrží blok na pokutu na místě nezaplacenou (ke které obdrží i složenku). Pokutu může občan i nadále uhradit složenkou, převodem z účtu nebo ji do 14 dnů zaplatit na útvaru, který pokutu udělil.
 
 
Terminály pro bezhotovostní styk mohou využít nejen řidiči pro zaplacení udělené pokuty, ale jsou určeny rovněž k vybírání uložených kaucí od zahraničních dopravců (dle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě).
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
7. 10. 2011

vytisknout  e-mailem