Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Plameny zcela zničily motorové vozidlo

Karvinsko-neznámý pachatel podpáil vozidlo  

 Půlnoční požár
 
Ve středu dvě minuty před půlnoci v Orlové Lutyni na ulici Okružní došlo k požáru motorového vozidla Toyota Land Cruiser. Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že požár byl založen úmyslně. Plameny zcela zničily vnitřek vozidla a oheň se dále rozšířil na celé vozidlo. Od vzniklého požárů byla poškozená další dvě vozidla parkující poblíže. Policisté podle registrační značky zjistili, že zničené vozidlo bylo dne 3.6.2010 odcizeno v Ostravě a je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Z dosud zajištěných stop policie zkoumá, zda pachatel, který vozidlo odcizil, je shodný s pachatelem, který vozidlo zapálil. Majitel vozidla si škodu vyčíslil na částku 750.000 korun.
 
Z hospůdky odcizil trezor
 
Příruční trezor s finanční hotovosti ve výši 1.800 korun si odnesl neznámý návštěvník jedné hospůdky v Havířově Šumbarku. Po násilném vypáčení vstupních dveří takto vnikl ve čtvrtek nad ránem dovnitř a již mu nic nebránilo, aby se trezorku zmocnil. Navíc majitel si vypáčené dveře cení na částku 3.000 korun.
 
Zásilky již nedoručil
 
Pracovník jedné zásilkové služby ve středu hodinu před polednem pozapomněl v Havířově Městě zamknout vozidlo určené pro rozvoz zásilek. Dva neznámí pachatele toho využili a z vozidla odcizili dvě zásilky v celkové hodnotě 9 821 korun. Policie ví, komu zásilky patřily, ale prozatím se zjišťuje co v zásilce bylo, zda pachatel šel na jisto nebo jen využil situaci a náhodně balíky sebral. Pachateli za tento přečin krádeže hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.
 
vrchní inspektor PIS Karviná 
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 11.6..2010 

vytisknout  e-mailem