Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platil cizí kartou

TEPLICKO - Recidivistovi hrozí až dva roky vězení; Zloděj vyřadil zabezpečovací zařízení na přejezdech... 

Platil cizí kartou

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat 27letý muž, který je podezřelý, že si opatřil kradenou platební kartu. Byť se nepodařilo prokázat, že kartu odcizil on osobně, trestnímu stíhání se stejně nevyhne. S vědomím, že se jedná o cizí platební prostředek, s ní totiž následně dvakrát zaplatil za zboží v celkové hodnotě necelých jeden tisíc korun. Muž, který už se v minulosti několikrát do křížku se zákonem dostal, je vyšetřován na svobodě, v krajním případě mu hrozí až dvouleté vězení. 

Zloděj vyřadil zabezpečovací zařízení na přejezdech

     Až šestiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který uřízl pět metrů kabelu u železniční trati ve směru na Ústí nad Labem. V důsledku jeho jednání došlo v neděli odpoledne k poruše zabezpečovacích zařízení pěti železničních přejezdů v úseku trati Bohosudov – Teplice. Policisté případ prověřují jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, škoda zatím nebyla vyčíslena.

Krádež nářadí

    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do kontejnerové chatky. Odnesl si různé elektrické ruční nářadí, žebřík a další věci v celkové hodnotě přes jednadvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději až dvouleté vězení.

6. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem