Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Platil na tržnici padělanými bankovkami

KARLOVARSKÝ KRAJ – Obviněnému hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.  

Kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání 24letého muže z Rakouska, kterého obvinili ze spáchání zločinu Padělání a pozměnění peněz.

Toho se měl obviněný cizinec dopustit tím, že si v Rakousku opatřil nejméně desítku padělaných bankovek nominální hodnoty 50 Eur. Poté s vědomím, že platí padělanými bankovkami v Chebu na tržnici, uhradil nejméně ve dvou případech falešnými bankovkami nákupy. Zboží si od prodejce převzal a nechal si vrátit pravé bankovky. Obviněný muž tedy úmyslně padělané peníze udal jako pravé. Během několika minut kriminalisté cizince zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení procesních úkonů.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce dnes bude rozhodovat o uvalení vazby.

Za zločin Padělání a pozměnění peněz ve druhém odstavci hrozí obviněnému cizinci v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí
6. 6. 2016

vytisknout  e-mailem