Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platit nechtěl

LITOMĚŘICE – Nebyl to jediný prohřešek; Zloděj odjel na kole; Nadýchal přes 4 promile! 

V neděli v odpoledních hodinách přijali lovosičtí policisté oznámení o řidiči, který na čerpací stanici natankoval pohonné hmoty a nechce platit. Po příjezdu na místo se ukázalo, že 36letý muž z Teplicka, kromě toho že nezaplatil, nemá ani co dělat za volantem vozidla. Měl totiž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté na základě zjištěných informací Tepličanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zloděj odjel na kole

V neděli v odpoledních hodinách přistihl poškozený zloděje, který se vloupal ve Štětí do jeho vozidla. Neznámý lapka zanechal svého jednání a ujel na bicyklu, na kterém pravděpodobně přijel na místo krádeže. Do vozidla vnikl po rozbití skleněné výplně okénka, pokusil se odcizit autorádio, což se mu nepovedlo a odnesl si pouze 5 korunovou minci. Na opravu rozbitého okénka bude muset poškozený vynaložit minimálně 10 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Nadýchal přes 4 promile!
 

Značně posilněn alkoholem usedl za volant vozidla v neděli v nočních hodinách 55letý řidič z Roudnicka. Se svým vozidlem daleko nedojel a skončil poblíž svého bydliště v silničním příkopu. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Při dechové zkoušce na alkohol policisté nevěřili svým očím. Hodnota na kalibrovaném přístroji se vyšplhala až na 4,11 promile! Dále bylo zjištěno, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí dotyčnému až tříleté vězení.
 

Na kabelku zapomněla

Při zábavě v jednom nočním podniku na Roudnicku byla o víkendu okradena mladá žena. Při návštěvě toalety tam zapomněla svou kabelku. Když se pro ni vrátila, už se o její obsah postaral neznámý lapka. Škoda je vyčíslena na více než 9 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají roudničtí policisté.


Litoměřice, 26. 5. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem