Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platit nechtěl

LITOMĚŘICE – Riskoval pro sušenky; Šplhal po stromech; Auto není trezor 

Do lovosického nákupního centra se ve středu vydal 21letý mladík z Podřipska s nekalými úmysly. V prodejně si naplnil kapsy sušenkami, které chtěl pronést pokladnou bez placení. U pokladny pak předložil k zaplacení pouze cukr. Ostražité zaměstnance prodejny však neoklamal. Na místo zavolali policisty a mladík musel s pravdou ven. Následnou kontrolou se ukázalo, že mladý muž nekradl poprvé. V posledních třech letech byl za obdobný čin pravomocně odsouzen. Pro krádež sušenek ho teď může postihnout až tříleté vězení.
 

Šplhal po stromech
Neznámý pachatel odcizil v tomto týdnu zřejmě v nočních hodinách okapové svody z budovy v centru Litoměřic. Při krádeži využil i vzrostlých stromů poblíž budovy, po kterých šplhal, aby dosáhl svého cíle. Celková škoda je vyčíslena na 26 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Auto není trezor
Na svou neopatrnost doplatil řidič nákladního vozidla, který ve středu v dopoledních hodinách vykládal v Litoměřicích zboží. Ve vozidle ponechal volně položenou peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku, násilným způsobem vnikl do vozidla a peněženku si přivlastnil. Řidiče vozu připravil o více jak 3 tisíce korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Vloupal se pro nářadí
Do tří zahradních kůlen v zahrádkářské kolonii u Lovosic vnikl v průběhu uplynulého týdne neznámý pachatel. Po násilném vniknutí si z objektů odnesl veškeré zahradnické nářadí, které zde bylo uskladněno. Hodnota odcizených věcí je předmětem dalšího šetření. Policisté případ prošetřují jako přečin krádeže vloupáním a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 

28. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem