Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platit se jí nechtělo

LITOMĚŘICE – Prozradila jí bezpečnostní signalizace; Jezdí přes pět zákazů; Nekradl poprvé  

23letá žena z okresu Děčín navštívila ve čtvrtek nákupní centrum v Litoměřicích. Do batohu neseného na zádech si naskládala zboží za 6 tisíc korun. Při procházení pokladnou bez placení jí prozradila bezpečnostní signalizace. Žena na výzvy zaměstnanců prodejny nereagovala a snažila se uprchnout. Proti zaměstnanci ostrahy neváhala použít fyzické násilí, následně se mu vyvlekla z batohu a utekla. Neběžela daleko. Ještě téhož dne jí policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

Jezdí přes pět zákazů
Při běžné silniční kontrole chtěli v neděli u obce Štětí policisté zkontrolovat projíždějící vozidlo značky Mercedes Benz. Místo brzdy sešlápl řidič vozidla plyn a snažil se hlídce ujet. U obce Polepy nezvládl řízení a s vozidlem skončil mimo vozovku. 19letý mladík vyvázl bez zranění, ale provedenou kontrolou bylo zjištěno, proč ujížděl. Má totiž vysloveno pět platných zákazů řízení všech motorových vozidel. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a podle trestního zákoníku mu hrozí až tříleté vězení.
 

Nekradl poprvé
O víkendu sdělili lovosičtí policisté podezření 36letému muži z Litoměřic pro trestný čin krádeže. Tento muž využil situace a okradl v jedné z lovosických restaurací návštěvníka, který usnul u stolu. Z kapsy oblečení mu sebral mobilní telefon a peněženku s doklady a finanční hotovostí. Činu se dopustil i přes to, že obdobný skutek byl v nedávné době odsouzen. O výši trestu, který se může vyšplhat až k tříleté hranici, teď rozhodne soud.
 

Krádež králíků
O víkendu navštívil neznámý pachatel chatovou osadu Na Krásných horách u Roudnice nad Labem. Překonal oplocení pozemku rekreační chalupy a snažil se vniknout do skladu krmiva, což se mu nepovedlo. Nakonec se jeho kořistí stali 3 králíci v hodnotě 600 korun, které odcizil z králíkárny u chaty. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

1. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem