Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Plechový "kolega" se znovu vrátí na své místo

PRAHA VENKOV -VÝCHOD - Dva muži mohou za krádež skončit až na 2 roky za mřížemi 

Hned od začátku letošního roku, konkrétně od 2. ledna 2022, začali policisté Obvodního oddělení Úvaly šetřit případ krádeže plechové siluety policisty, která byla umístěna u okraje pozemní komunikace v obci Dobročovice.

Tento plechový kolega "dohlížel" na plynulost a bezpečnost v silničním provozu a měl působit především preventivně, za tímto účelem ho zakoupila obec Průhonice. Obci tak neznámý pachatel způsobil škodu ve výši 9 tisíc korun.

Ten však z místa náhle zmizel a policisté z Obvodního oddělení Úvaly po něm začali pátrat. Kolegové SKPV Prahy venkov - VÝCHOD plechovou siluetu policisty o několik dní později vypátrali a podařilo se jim i zjistit totožnost dvou pachatelů, kteří si plechového kolegu přivlastnili.

Oba muži do Dobročovic přijeli dodávkou Fiat Ducato, plechového policistu naložili do nákladového prostoru dodávky a z místa odjeli. 19letý a 34letý muž se tak dopustili krádeže. Policistům se podařilo zjistit, kde se plechový policista nachází, proto si pro něj dojeli a nyní se může brzy vrátit na své místo.

Oba muži zřejmě nedomysleli to, že se dopouští přečinu krádeže a v případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až 2letý trest.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
2. února 2022

Odkazy do noveho okna

silueta policisty

silueta policisty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem