Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Plechy na kapličce jim nebyly svaté

Při krádeži je dopadli policisté.  

Trojice mladíků z Českolipska se ve středu brzy ráno vydala do polesí Klokočka. Tam zloději ve věku od osmnácti do pětadvaceti let začali krást měděné plechy ze střechy kaple Svatého Prokopa. Nad ránem policejní hlídka z Mnichova Hradiště, která z důvodu předchozích krádeží plechů ze střechy kaple v okolí prováděla zvýšenou hlídkovou činnost, objevila na lesní cestě odstavené osobní motorové vozidlo. Policisté z povzdálí auto a okolí sledovali. Krátce po šesté ráno zloděje na místě zadrželi.
Jak vyšlo najevo, trojice zlodějů na tomto místě nebyla poprvé. Už o dva dny dříve mladíci ukradli ze střechy tři metry čtvereční měděných plechů v hodnotě asi dvacet tisíc korun a na stejném místě kradli i předtím, kdy odcizili asi čtyřicet metrů čtverečních měděných plechů, měděný okapový svod a také poškodili lepenku na střeše. Hodnota ukradeného materiálu je asi sto tisíc korun a škoda na kapličce je nejméně dalších dvacet tisíc korun.
Všichni tři pachatelé byli v posledních třech letech, konkrétně v loňském roce, za krádeže různými soudy odsouzeni většinou k obecně prospěšným pracím, které dosud nevykonali. Policisté je obvinili z krádeže, poškozování cizí věci a z pokusu krádeže. Za trestné činy v uvedeném rozsahu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Obvinění jsou stíháni na svobodě a případy se dále zabývají policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Mladé Boleslavi.

komisař Bc. Ladislav Mareš

17. 3. 2011

vytisknout  e-mailem