Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ples se nevydařil

MOST - Nechtěný strkanec vyústil v napadení; Neveselé velikonoce a další 

Podezření z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckou policií 31letému muži z Mostu. Ten měl v Mostě na jednom plesu napadnout 50letého muže. Poškozený se svojí ženou při hudbě tancoval v sále, když nechtěně při tanci do podezřelého strčil. Na parketě se od něj dočkal neslušných nadávek. Po určité době manželé z plesu odcházeli. Ven za nimi vyběhl podezřelý, který do staršího muže strčil tak, že muž upadl na zem. Když žena začala svého muže proti útočníkovi bránit, výtržník jí kopl do obličeje a způsobil jí pohmožděniny a také zlomeninu. Žena skončila na zemi a začala krvácet. Někdo z přítomných zavolal záchranku, která zraněnou ženu převezla do mostecké nemocnice. Žena je v současné době v pracovní neschopnosti. Podezřelý byl zřejmě pod vlivem alkoholu. Policisté u něj následně provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní

Zloděj okradl zloděje
Mostecká policie obvinila v těchto dnech 26letého muže z Mostu z přečinu krádeže vloupáním. Obviněný má dle výsledků šetření kriminalistů na svědomí vloupání do čtyř osobních vozidel. Vykrádal vozidla různých značek a na lup chodil za tmy. Do vozidel vnikal za použití šroubováku přes okna, která vždy poškodil. Při jednom vloupání se měl dokonce šroubovákem zranit. Tímto způsobem se vloupal do aut továrních značek Mercedes, VW, Seat a Škoda. Oblíbil si sídliště Výsluní v Mostě. Z aut odcizil autorádia, navigace, nářadí, kosmetiku a další uložené věci. Lup z VW si prý ukryl po akci v hydrantu nedalekého panelového domu. Když pro něj přišel druhý den, kufřík s nářadím za sedm tisíc korun tam už nebyl. Poškozeným motoristům tak lapka způsobil škodu ve výši 43 tisíc korun na odcizených věcech, další škoda ve výši 13 tisíc korun vznikla poškozením vozidel. Policie obviněného muže stíhá na svobodě. Ten kradl i přesto, že byl v posledních třech letech za krádež již potrestán k alternativnímu trestu, který dosud nevykonal.

Neveselé velikonoce
Podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody bylo litvínovskou policií sděleno ve zkráceném přípravném řízení 50letému muži z Litvínovska. Ten začátkem dubna na velikonoce, které pravděpodobně vydatně slavil, zazvonil u bytu 25leté ženy v obci Litvínov. Když žena otevřela bytové dveře, muž bez pozvání vstoupil dovnitř bytu a tam začal ženu slovně napadat. Nakonec jí dokonce udeřil do obličeje a to několikrát. V bytě pak napadl i jinou přítomnou ženu. Poté z bytu utekl. Podezřelý muž prý chtěl jenom peníze, které mu má žena údajně dlužit.

Vandal poškrábal automobil
Poškozené vozidlo tovární značky Škoda našel tento týden jeho majitel. Na sídlišti Zahradní někdo na parkovišti vůz poškrábal zatím nezjištěným předmětem po celém obvodu. Poškozený motorista odhadl vzniklou škodu na částku 25 tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci šetří mostecká policie.

Poberta řádil v hale
Cukrovinky z automatu v odbavovací hale Českých drah marně požadovali cestující v Mostě. Neznámý pachatel totiž v přesně nezjištěné době tento měsíc násilím vnikl do automatu a z něj odcizil různé sladkosti. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 30 tisíc korun. Případem přečinu se nyní zabývají mostečtí policisté.

V herně se teď nekouří
Popelníky kdosi odcizil v jedné litvínovské herně. Nešlo však jen o ledajaké popelníky. Tyto byly z mědi a měly hodnotu deseti tisíc korun. Policie v Litvínově šetří, kdo předměty v herně z výherních automatů v nestřeženém okamžiku minulý týden odcizil. 

Jeden hlídal, dva kradli
Tři muži ve věku 22, 24 a 27 let z Mostecka čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním. Podle kriminalistů měla trojice ve druhé polovině února vniknout za použití násilí do osobního vozidla tovární značky VW na sídlišti Výsluní v Mostě. Nejmladší hlídal, aby je někdo nevyrušil a zbývající dva vozidlo vykradli. Vzali s sebou CD přehrávač. Víc odnést nestačili. Domnívali se totiž, že je někdo pozoruje z oken panelového domu a tak vzali nohy na ramena. Utekli do blízkého paneláku, kde chvíli sečkali. Když se nikdo neobjevil, z domu odešli. Na vozidle zanechali škodu ve výši 3 000 korun. Policisté trojlístek stíhají na svobodě.

Krkavčí otec
Přes 120 tisíc korun zapomněl zřejmě poslat na výživu svému dítěti 52letý muž z jedné obce na Mostecku. Policie zjistila, že muž svoji vyživovací povinnost neplní již od roku 2005 a peníze poslal jen občas. Policie ho obvinila z přečinu zanedbání povinné výživy a stíhá ho na svobodě.

V Mostě 15.04.2010

vytisknout  e-mailem