Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Plival kolem, dostal roušku

a další zprávy z Bruntálska 

Policisté zadrželi muže, který byl v pátrání pro krádež
V úterý 2.2.2009 zadrželi krnovští policisté 25letého muže z Krnova, který byl od prosince loňského roku v celostátním pátrání a byl na něj státním zastupitelstvím vydán souhlas k zadržení pro podezření z trestné činnosti. Následující den mu komisař SKPV sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Té se měl dopustit tím, že v době od 26. do 27.9.2009 ve Vrbně pod Pradědem odcizil z podkrovní místnosti rodinného domu, kde byl na návštěvě, mobilní telefon. Svého jednání se dopustil i přes skutečnost, že byl již za obdobnou majetkovou trestnou činnost v minulosti odsouzen. Způsobená škoda činí přes 1 600 Kč. 
 
Nechtěl zaplatit a napadal policisty
Dne 4.2.2010 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 55letého muže pro přečin násilí proti úřední osobě. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 13.1.2010 v Horním Benešově odcházel z restaurace bez zaplacení útraty a začal vulgárně napadat přivolané policisty. Policejní hlídku chtěl následně i fyzicky napadnout, ale za užití hmatů a chvatů sebeobrany mu byla nasazena pouta a byl zajištěn. Stále se choval agresivně, nekomunikoval a odmítl dechovou zkoušku. Na doporučení lékaře byl ještě téhož dne převezen do psychiatrické léčebny v Opavě. 
 
Agresivní muž plival kolem sebe, tak jsme mu museli nasadit roušku
Bruntálští policisté upozornili ve středu 3.2.2010 v Bruntále před domem na ulici Šmilovského muže a ženu, kteří se zde nevhodně chovali a konzumovali alkohol uprostřed silnice. Při prokázání jejich totožnosti se začala 20letá žena chovat agresivně a snažila se jednoho z policistů napadnout. Byla vyzvána, aby zanechala svého protiprávního jednání, což neuposlechla a tak byla zajištěna. V této chvíli dívku začal   bránit její 24letý podnapilý kamarád a snažil se policisty fyzicky napadnout. Byly mu přiloženy pouta a byl také zajištěn. Oba byli převezeni na oddělení, kde se neustále chovali agresivně. Při dechové zkoušce bylo naměřeno u ženy 2,36 promile a u muže 1,72 promile. Při převozu na záchytnou stanici museli policisté muži nasadit na ústa roušku, protože plival kolem sebe. Následující den po jejich vystřízlivění jim policejní komisař SKPV sdělil obvinění pro přečiny násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Hrozí jim trest odnětí svobody až na čtyři roky. 
 
                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem