Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Plnoletí s bohatým trestním rejstříkem

LITOMĚŘICE – Dva ze čtveřice jsou stíháni vazebně... 

Policistům se podařilo objasnit více jak desítku případů majetkové trestné činnosti, kterou má na svědomí čtveřice osmnáctiletých osob ze Štětska. Obviněni z trestného činu krádeže jsou tři mladíci a jedna žena. Tato skupinka od počátku měsíce dubna 2015 až do současnosti navštěvovala různé prodejny, rekreační objekty, sportovní kluby a další objekty většinou v nočních hodinách za použití násilí. Jejich kořistí bylo vše, co bylo možné následně zpeněžit. Celková škoda přesahuje 60 tisíc korun. Dva z obviněných se uvedeného jednání dopouštěli přesto, že byli za obdobné jednání v posledních třech letech pravomocně odsouzeni a nyní jsou stíháni vazebně.

Nebezpečná jízda

V litoměřické Rooseweltově ulici byl dopravními policisty kontrolován podezřelý řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda. Dechová zkouška na alkohol podezření policistů potvrdila. 32 letý muž nadýchal 1,94 promile. Další jízda mu byla zakázána a po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny podezřelému hrozí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

O kolo přišel

O své jízdní kolo přišel na sklonku uplynulého týdne poškozený v obci Úpohlavy. Bicykl nechal zaparkovaný ve volně přístupném dvoře u domu. Situace pravděpodobně využil neznámý lapka, který se volně stojícího nezajištěného kola zmocnil. Škoda je vyčíslena na 8 tisíc korun a po neznámém zloději policisté pátrají.

Litoměřice, 26. 8. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem