Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Plný vozík čokolád

CHOMUTOV - Kostkou do auta, Pro nářadí do garáže.... 

Plný vozík čokolád
Dva muži ve věku 29 a 37 let navštívili market v okresním městě. Do nákupního vozíku naložili větší množství čokolád a cukrovinek různých značek a pak prošli neobsazenou pokladnou ven. Při překládání zboží za 13 tisíc korun do osobního vozidla byli zadrženi pracovníky ostrahy. Přivolaní policisté následně zjistili, že mladší z dvojice se obdobného jednání dopustil již v lednu letošního roku. Z marketu v Hradci Králové odcizil rovněž čokolády a sladkosti v hodnotě 11 tisíc korun a v měsíci únoru z marketu v Olomouci sladkosti, bujón a toaletní papír za dalších 26 tisíc korun. Není to jeho první protiprávní jednání, za krádež byl odsouzen v minulosti již několikrát. Oběma policisté sdělili podezření z krádeže, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Kostkou do auta
Majitelka vozidla Renault Megane oznámila na chomutovském policejním oddělení poškození. Na parkovišti před domem na ulici Paleckého neznámý vandal poškodil zaparkované vozidlo tím, že dlažební kostku prohodil přední okno.  Muži zákona zjistili, že skutek má na svědomí 44letý místní obyvatel. Kromě toho poškodil obdobným způsobem i další zaparkované vozidlo v ulici Vodních staveb. Tentokrát si vybral Daewoo Matiz. Stejně jako v případě prvním, do vozidla nevnikl a nic neodcizil. Oprava poškozených věcí bude stát nejméně 5500 korun. Muž je podezřelý z poškození cizí věci, po výslechu byl propuštěn, další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Pro nářadí do garáže
Vniknutí do garáže v obci Spořice vyšetřují chomutovští policisté. Na konci ledna majitel oznámil vniknutí a následné odcizení různého nářadí. Škodu vyčíslil na 23 tisíc korun. Nyní policisté zjistili, že uvedeného jednání se dopustil 26letý Jirkovák. Muži bylo sděleno podezření z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Karavan zmizel
Žena z Plzně oznámila na útvar policie v Kadani zmizení karavanu. Plně pojízdný, obytný karavan měla dlouhodobě zaparkovaný v kempu u Kadaně. S vozidlem zmizelo i vybavení a osobní věci poškozené. Škodu stanovila majitelka na 80 tisíc korun. Po totožnosti neznámého pachatele pátrají nyní policisté. 
 
Zákon porušili několikrát
35letý muž pokřikoval na chodníku před diskotékou v centru okresního města po poškozené vulgární výrazy. Ženy se zastal její přítel, kterého však napadl další muž ve věku 45 let. Povalil ho na zem, a několikrát udeřil pěstí do obličeje. Zranění poškozeného si vyžádalo zásah lékaře, doba léčení bude upřesněna dodatečně. Oba muži pak nasedli do automobilu a z místa odejeli. Po následném zdržení hlídkou policie byla u řidiče vozidla – mladšího z útočníků, provedena dechová zkouška, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 0,99 a 1,25 promile. Na řidiče čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na oba pak obvinění z výtržnictví. 
 
26. února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem