Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Plynařům dveře neotevřel

CHOMUTOV - Vnikl do nákupního střediska, Při cestě domů napaden.... 

Plynařům dveře neotevřel
5 tisíc korun dluží firmě 33letý muž z Klášterce nad Ohří. Ve svém bytě v ulici Jana Ámose Komenského neoprávněně odebírá zemní plyn. Ačkoli písemně obdržel ukončení smlouvy, pracovníkům poškozené firmy vstup do bytu a demontáž zařízení neumožnil. Případ vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Vnikl do nákupního střediska
Na začátku měsíce se kdosi vloupal do objektu nákupního střediska na Březenecké v Chomutově. Pachatel využil skutečnosti, že zde umístěná restaurace je v rekonstrukci, vnikl dovnitř a odcizil větší množství alkoholických nápojů, DVD přehrávač a další věci. Celková škoda se vyšplhala na 25 tisíc korun. Policistům se podařilo skutek objasnit. Zjistili, že do objektu vnikl 19letý mladík z okresního města. Obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Při cestě domů napaden
Napadení na sídlišti Kamenná šetří chomutovští policisté. Při cestě domů přistoupila k poškozenému trojice neznámých mužů a požadovala cigarety. Po odmítnutí na něj muži zaútočili a sebrali mu peněženku s hotovostí a doklady. Pak z místa odešli. Ke zranění napadeného naštěstí nedošlo, pouze přišel o věci v hodnotě 1700 korun. Skutek je vyšetřován jako trestné činy neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a loupež.
 
Porušil dva zákazy
Na Pražské ulici v Chomutově kontrolovala policejní hlídka projíždějící osobní vozidlo Toyota Paseo. Auto řídil 30letý muž z Prahy. Kontrola odhalila, že muž porušil hned dvě platná rozhodnutí Magistrátu Chomutov spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Pachateli bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za uvedený trestný čin ho může soud poslat až na tři roky do vězení.
 
Na dluh zapomněl
35 tisíc korun si před časem zapůjčil od poškozeného 38letý muž z Chomutova. Smlouvu o půjčce řádně uzavřeli v bytě ve Spořicích. Peníze měl muž vrátit do čtrnácti dnů. Dluh však do dnešního dne neuhradil a s poškozeným navíc přestal komunikovat. Tomu došla trpělivost a tak podal trestní oznámení. Jednání pachatele policisté vyhodnotili jako podvod.
 
Požár slámy
Poblíž silnice z Radonic do Mašťova hořel stoh se starou žitnou slámou. Požár lokalizovali hasiči, velitel zásahu určil jako pravděpodobnou příčinu požáru manipulaci s otevřeným ohněm, nevyloučil úmyslné zapálení. Jelikož se jednalo o znehodnocené balíky slámy, nevznikla poškozené firmě žádná škoda. Požár bude vyšetřován jako přestupek.
 
21. března 2012
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem