Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Plynulost silničního provozu pod dohledem

KLADENSKO - Jedenácti hodinová kontrolní činnost na pozemních komunikacích okresu Kladno. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu uspořádali dopravně bezpečnostní opatření, které se konalo  od odpoledních hodin soboty 14. května 2016 do dvou hodin následujícího dne.

Cílem dopravně bezpečnostní akce bylo zajišťování plynulosti  a bezpečnosti silničního provozu, ve snaze snížit přetrvávající nekázeň některých řidičů a počty dopravních nehod na pozemních komunikacích kladenského okresu.

Dále byla dopravní akce zaměřena na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidiči motorových vozidel před a během jízdy. Kontrolu obecného dodržování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích a jiných souvisejících právních norem, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorových vozidel, pátrání po osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech a pachatelích trestných činů. Současně policejní hlídky v průběhu dopravně bezpečnostního opatření neopomenuly ani na kontrolu technického stavu vozidel a dodržování stanovené rychlosti vozidel v obcích i mimo obec.

Do celé dopravně bezpečnostní akce bylo nasazeno osm policistů, kteří v rámci výkonu tohoto opatření zkontrolovali  celkem sto třicet tři vozidel a bylo zjištěno sedm přestupků. Za šest přestupků byla udělena bloková pokuta ve výši 3 000,-Kč a jeden přestupek byl postoupen správním orgánům.

Ve třech případech byla  porušena rychlost, jeden řidič před jízdou požil alkohol a  jeden  návykové látky. U jednoho vozidla byl zaznamenán nevyhovující technický stav. V rámci celé akce byl zjištěn jeden pachatel trestné činnosti.

Kladenští dopravní policisté budou v těchto dopravně bezpečnostních akcích nadále pokračovat i v dalších týdnech.

 

nprap.  Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. května 2016

vytisknout  e-mailem