Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Plyšový superhrdina Nehoďáček má svého prvního majitele

KRAJ - Chlapec při nehodě naštěstí neutrpěl vážná zranění 

V úterý 12. dubna 2022 v 17:33 hod vyjížděli nymburští dopravní policisté k dopravní nehodě osobního vozidla a 6letého chodce do obce Hrubý Jeseník na Nymbursku.

Nezletilý chlapec přecházel vozovku mimo přechod pro chodce, kdy se před vstupem na vozovku dostatečně nepřesvědčil, zdali může bezpečně přejít a vběhl přímo do cesty jedoucímu vozidlu Audi. Řidič osobního vozidla již nedokázal střetu zabránit.

Při dopravní nehodě došlo k blíže nespecifikovatelnému zranění chodce, se kterým byl převezen do nemocnice v Kolíně na další vyšetření a především na pozorování. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče osobního vozidla vyšla s negativním výsledkem. 

Na místě nehody policisté malému chlapci předali plyšového superhrdinu Nehoďáčka, aby alespoň trochu odpoutali jeho pozornost od nepříjemných zážitků a pomohli mu lépe překonat stresovou situaci.  

Úkolem plyšového superhrdiny bude pomoci dětem zvládnout náročnou situaci a policistům usnadnit navázání kontaktu s nimi. Ať už se jedná o případy, kdy jsou zraněny samy děti, jejich rodiče nebo někdo jiný, hračka může v této chvíli znamenat mnoho. Dítě pomůže uklidnit, odpoutá jeho pozornost od nepříjemností, může se díky ní cítit bezpečněji,“ říká Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
28. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem