Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Plyšový superhrdina „Nehoďáček“

KARLOVARSKÝ KRAJ – Dětem má ulehčit situaci při dopravní nehodě. 

I v Karlovarském kraji jsou policejní vozy vyjíždějící k dopravním nehodám vybaveny novými maskoty plyšových Nehoďáčků. Hračky superhrdiny poskytl pro děti Tým silniční bezpečnosti v rámci dlouhodobého projektu Markétina dopravní výchova. Tyto hračky mají sloužit k tomu, aby alespoň trochu odpoutaly pozornost nejmenších účastníků nehod od nepříjemných zážitků a pomohly jim překonat stres a policistům zase usnadnit navázání kontaktu s nimi. Nehoďáček je ústřední postava ilustrované verze projektu Markétina dopravní výchova a je pro děti ideálním vzorem co se týče pravidel silničního provozu.

První plyšové Nehoďáčky předali chebští dopravní policisté v Mariánských Lázních dvěma holčičkám. Ty jely se svojí matkou v osobním vozidle, se kterým narazily do zábradlí mostu. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Snad dívenkám plyšový superhrdina alespoň malinko vykouzlil úsměv ve tváři a pomohl jí situaci lépe zvládnout.

O projektu Markétina dopravní výchova, který je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů, se může veřejnost dozvědět více na webových stránkách www.policie.cz, dále na www.dopravnivychova.cz a  testy.dopravnivychova.cz, a rovněž prostřednictvím kontaktních i online setkání policejních preventistů ve školách.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
11. 4. 2022

Odkazy do noveho okna

Nehoďáček

Nehoďáček 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem