Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nález těla mrtvého muže

ROKYCANY - Případ byl odložen 

     Nález těla muže bez známek života v prostorách veřejných toalet v Rokycanech byl policistům oznámen v pondělí 28.1.2013 po 14 hodině na linku tísňového volání 158. Přivolaný lékař konstatoval úmrtí muže, ve kterém byl ztotožněn 33letý místní obyvatel.
     Ve věci bylo vedeno prověřování rokycanskou službou kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Byly provedeny výslechy, kontroly dostupných kamerových záznamů, přibráni znalci z oboru zdravotnictví a z oboru toxikologie a zjišťovány další rozhodné skutečnosti případu.
     Zevní prohlídkou mrtvého a nařízenou soudní pitvou nebylo na jeho těle zjištěno poranění, které by svědčilo o hrubém násilí ze strany druhé osoby například v podobě bití, kopání, úderech tvrdým předmětem a podobně.  Dle výsledků odborných zkoumání se jednalo o smrt ze zevních příčin, která je v přímé a příčinné souvislosti s účinkem látky tělu cizí zařazené do seznamu omamných látek zákona o návykových látkách. Bezprostřední příčinou smrti byla stanovena otrava omamnou látkou fentanylem (opioidní analgetikum, anestetikum).
     Z provedeného šetření, ze svědeckých výpovědí, zajištěných stop a provedených expertiz je zřejmé, že muž přišel na veřejné toalety sám a poté, co se uzamkl v jedné z kabin toalet, si zde pravděpodobně za pomoci přineseného materiálu vytvořil tekutinu obsahující fentanyl, kterou si následně nitrožilně aplikoval.
     Vzhledem k tomu, že prověřováním nebylo prokázáno, že by se na smrti uvedeného muže podílela jiná osoba a je zřejmé, že došlo ke smrti ze zevních příčin, která je v přímé a příčinné souvislosti s účinkem látky tělu cizí zařazené do seznamu omamných látek zákona o návykových látkách, bylo na konci března usnesením rozhodnuto o odložení případu, jelikož ve věci nejde o podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti a není na místě věc vyřídit jinak.
 
nprap. Bc. Jana Tomková
5.4.2013
 

vytisknout  e-mailem