Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Provoz na dálnici

DÁLNICE D5 - Uzavírky jsou i mimo území Plzeňska. 

     O omezení dopravy na dálnici D5 ve směru na Rozvadov, které se týká plzeňského úseku mezi 61 a 67 kilometrem, jsme veřejnost informovali na začátku tohoto týdne. V návaznosti na  tyto komplikace pro řidiče bychom rádi upozornili, že  uzavírky se týkají i úseků mimo náš region u obce Cerhovice a obce Žebrák. Zde jsou uzavřeny sjezdy i nájezdy na dálnici D5 v obou směrech.

Původní zpráva:
Na necelé dva měsíce je od dnešního dne plánována oprava povrchu na rokycanském úseku dálnice D5. Opravy jsou plánovány předběžně skoro až do konce října (27.10.2013) a během prací bude omezen provoz mezi 61 a 67 kilometrem dálnice D5 (úsek Rokycany - Ejpovice).

Provoz ve směru od Prahy na Rozvadov bude na 61 kilometru sveden do protisměru a na 67 kilometru převeden zpět do původního pruhu, přičemž sjezd i nájezd na město Rokycany (EXIT 62) bude v tomto směru (na Rozvadov) zcela uzavřen. Řidiči, kteří hodlají vjet na těleso dálnice a jet směrem na Rozvadov, proto mohou využít nájezdu u obce Mýto na 50 kilometru, nebo nájezdu u Ejpovic na 67 kilometru D5. Motoristé jedoucí po dálnici ve směru na Rozvadov pak tyto exity mohou využít ke sjezdu. V opačném směru (Rozvadov - Praha) se omezení sjezdu a nájezdu na exitu 62 netýkají.

Vzhledem k tomu, že provoz ve směru na Rozvadov bude sveden v protisměru do dvou provizorních jízdních pruhů a v opačném směru na Prahu bude zřízen jeden provizorní pruh, je nutné, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti, maximálně se na jízdu soustředili a dbali stanoveného dopravního značení.

por. Bc. Jana Tomková
5.9.2013

vytisknout  e-mailem