Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nehoda na dálnici - aktualizace

DÁLNICE D5 - Kolize nákladního vozu zablokovala tunel Valík. 

Aktualizace 8.00 hod.:
Jak šetření události na místě ukázalo, došlo ke kolizi jednoho nákladního vozu. 64letý řidič nákladního automobilu tovární značky MAN, který převážel počítačové součástky, při jízdě kýchl, na okamžik ztratil orientaci a v tunelu narazil do svodidel a ostění (stěna tunelu). K poškození, či střetu s dalším, před ním jedoucím nákladním automobilem nedošlo. Hmotné škody zatím vyčísleny nebyly, k závažnějšímu poranění řidiče nákladního vozu nedošlo. Požití alkoholických nápojů   bylo u řidiče na místě vyloučeno pomocí provedené dechové zkoušky. Během dopoledních hodin bude řešen  odtah vozu a překládka nákladu. Z tohoto důvodu předpokládáme, že uzavírka tunelu bude trvat několik hodin. Dle předběžných odhadů by mohl být provoz obnoven kolem 10 hodiny dopolední. Policisté odklánějí řidiče jedoucí na Prahu na exitu 80 na silnici číslo I/27 (Klatovy - Plzeň). 

Původní zpráva:
Dnes po šesté hodině ráno došlo na dálnici D5 ve směru na Prahu ke kolizi dvou nákladních vozidel v tunelu Valík. Dle zatím prvotních informací z místa měl řidič nákladního vozu během mikrospánku zezadu narazit do před ním jedoucího kamionu. Naštěstí se nehoda obešla bez závažného poranění, hmotné škody však zatím vyčísleny nebyly.

6.40 hod. 
V současné době je tunel Valík ve směru na Prahu zcela uzavřen a z důvodu překládky nákladu bude tato uzavírka trvat ještě několik hodin, řidiči jsou za pomoci policejních hlídek odkláněni na objízdnou trasu, přičemž musí sjet na exitu 80 na silnici číslo I/27 vedoucí z Klatov do Plzně.
Ve směru na Rozvadov je tunel průjezdný s omezením rychlosti.
Komplikace vzhledem k ranní hustotě provozu na dálnici zatím zaznamenány nebyly, ale vzhledem k tomu, že se blíží čas ranní dopravní špičky při nájezdech do zaměstnání je nutné, aby řidiči maximálně zvýšili svoji pozornost a dbali pokynů policistů.

por. Bc. Jana Tomková
26.10.2015

vytisknout  e-mailem