Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Plzeňští policisté přijali o víkendu oznámení dvou případů krádeží peněženky

PLZEŇ - Neznámi pachatelé v obou případech využili nepozornosti a neopatrnosti poškozených. 

K prvnímu skutku došlo tuto sobotu v nočních hodinách, kdy 31letý muž z mostecka usnul na lavičce zastávky trolejbusu v Plzni, Prokopově ulici. Toho využil zatím neznámý pachatel, který k poškozenému přistoupil a ze zadní kapsy kalhot mu odcizil mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí 5000 korun a osobními doklady.

Ve druhém případě dne 9. září 2016 na policejní služebnu oznámila 26letá žena z Plzně, že v neděli v nočních hodinách pobývala v plzeňském klubu. Svoji kabelku měla zavěšenou přes židli, na které seděla. Neznámý pachatel využil její nepozornosti a z kabelky ukradl peněženku s finanční hotovostí 700 korun, platební kartou a osobními doklady. Poškozené způsobil škodu ve výši 1000 korun.

Ke kapesním krádežím dochází opakovaně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství lidí. Mějte své věci neustále pod kontrolou a neusnadňujte kapsářům práci. Kapsáři kradou bleskově a nepozorovaně, poškozený se často dozví o krádeži později a na jiném místě, než k ní došlo. Zkušený kapsář dokáže vytipovanou věc ukrást během dvou sekund.

1. Věnujte pozornost svému okolí, vyhýbejte se skupinám většího počtu lidí.
2. Svá zavazadla nikdy nespouštějte z očí, vhodně jej uzavřete.
3. Tašky nebo batohy, kde máte peníze, nenoste na zádech, kam nevidíte.
4. Kabelku noste pokud možno u těla.
5. Pokud nosíte peníze, platební karty, aj. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikdy do zadních kapes kalhot.
6. Osobní doklady nenoste v peněžence, ale uložte je na jiné bezpečné místo.

por. Mgr. Markéta Fialová
10. října 2016

vytisknout  e-mailem