Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči porušili předpisy

KLATOVSKO - Čtyři měli test na omamné a psychotropní látky pozitivní na konopí a jeden na amfetamin. 

     Ve čtvrtek 11. února tohoto roku jel s vozidlem tovární značky Škoda Felicia řidič v Horažďovicích a byl kontrolován policisty z dopravního inspektorátu. Místní muž ve věku 22 byl zastaven v 11.15 hodin a podrobil se testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a byl pozitivní na konopí.  

   I policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali o víkendu řidiče. V pátek 12. února letošního roku ve 14.45 hodin byla v ulici Pod Kalichem zastaven řidič vozidla tovární značky Škoda Felicia. Místní 32letý muž předložil při kontrole jen řidičský průkaz, dechovou zkoušku měl negativní, ale test byl pozitivní na amfetamin.

V sobotu 13. února roku kontrolovali řidičku vozidla 21letou ženu z obce na Horažďovicku. Žena byla zastavena na ulici Lerchova ve 14.20 hodin, když jela s vozidlem tovární značky Hyundai Elantra. Žena se podrobila testu a tento byl pozitivní na konopí.

   Horažďovičtí policisté kontrolovali v obci Pačejov-Nádraží řidiče vozidla 28letého muže z obce na Horažďovicku, který jel s vozidlem značky BMW v pátek 12. února. Muž byl zastaven v 10.50 hodin a test měl pozitivní na konopí.

     V Železné Rudě byl na ulici Javorské zastaven řidič vozidla tovární značky VW Golf v sobotu 13. února v 8.30 hodin. Řidič překročil rychlost v obci, kdy bylo u vozidla naměřeno 60 km/h. Dechová zkouška byla 1,88 promile alkoholu, ale další s nulovou hodnotou, což bylo zřejmě zapříčiněno užitím léků. Test byl u řidiče pozitivní na konopí.

     Žena i čtyři muži byli převezeni k lékařskému vyšetření a souhlasili i s odběrem biologického materiálu. Všichni uvedení jsou podezřelí ze spáchání přestupků.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

15. 2. 2016

   

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    U

 

 

vytisknout  e-mailem