Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

MUTĚNÍN, KDYNĚ - Elektronickým přístrojem byla jednomu řidiči naměřena hodnota 1,16 promile alkoholu v krvi, druhému 1,48 promile alkoholu v krvi. 

     Poběžovičtí policisté dne 5. října 2018 na základě vlastního zjištění při výkonu služby zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelým je osmatřicetiletý muž, kterého téhož dne v 20:20 hodin zastavili a kontrolovali po předchozí jízdě z obce Mutěnín v lokalitě zvané Svatý Jiří, jak jel s osobním motorovým vozidlem tovární značky Škoda Octavia. Muže vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí pod vlivem alkoholu. Elektronickým přístrojem mu byla naměřena hodnota 1,16 promile alkoholu v krvi. Muž byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení v Domažlicích, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. 
     Kdyňští policisté odhalili řidiče pod vlivem alkoholu dne 7. října 2018 v 02:43 hodin za obcí Brůdek. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia "nadýchal" 1,48 promile alkoholu v krvi. I tento muž byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení v Domažlicích, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté se oběma případy dále zabývají.

por. Mgr. Dagmar Brožová
8. října 2018

vytisknout  e-mailem