Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Třiadvaceti lidem měli distribuovat návykové látky

ROKYCANY - Dva muži jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

     Rokycanských kriminalistům se podařilo operativním šetřením rozkrýt trestnou činnost, která se týkala distribuce omamných a psychotropních látek. Té se měli dopouštět dnes již dva obvinění muži na území našeho okresního města. Proti mužům je vedeno trestní pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Policejní komisařka zahájila trestní stíhání proti obviněnému 34letému muži žijícímu v Rokycanech pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Muž za účelem přivýdělku a také pro vlastní potřebu obstarával metamfetamin (pervitin) a konopí, které dále distribuoval, a z části užíval pro svoji potřebu. V různém období od roku 2014 do poloviny roku letošního pak prodal nebo poskytl celkem dvanácti osobám přes 300 gramů marihuany a nejméně přes 600 gramů pervitinu. Ve většině případech látku předával v místě jeho bydliště nebo t.č. v místě jeho zaměstnání. V souvislosti s tímto případem byla u obviněného provedena domovní prohlídka, při které policisté zajistili 8 gramů sušiny a přes 5 gramů bílého prášku. Odborným vyjádřením bylo následně potvrzeno, že se jedná o marihuanu a pervitin. V souvislosti s prověřováním případu vyšlo najevo, že o pět let mladší muž ze Zbirožska si návykové látky od obviněného kupoval, jak pro svoji potřebu, tak i za účelem další distribuce. Mladšího z mužů policejní komisařka obvinila rovněž ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ten měl celkem jedenácti osobám v přesně nezjištěné době od roku 2014 do letošního roku prodat přes 170 gramů pervitinu, který získal od staršího obviněného muže a také pervitin získával od dosud blíže neustanovených osob.
     V případě uznání viny hrozí pachateli takového jednání v pravomocném rozhodnutí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.     



por. Hana Kroftová, DiS.
5. září 2018

vytisknout  e-mailem