Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté šetří okolnosti požáru

HORNÍ BALDOV - Shořela budova bývalého statku. Škoda byla vyčíslena na 875 tisíc korun. Kriminalisté hledají svědky. 

     V sobotu 24. října 2020 po deváté hodině večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o požáru zřejmě někde na Baldově. Policisté ihned vyjeli na místo. Tam již zasahovali hasiči. Hořela polorozpadlá stodola bývalého statku na Horním Baldově. Škoda byla vyčíslena na 875 tisíc korun. Dohašování probíhalo ještě tři dny. V úterý bylo již možno provést ohledání požářiště. Na místo byl vyslán policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akceleranctů. Při následném ohledání požářiště, zajištěním kriminalistických stop a dalším šetřením došli kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů k závěru, že nelze vyloučit, že někdo požár založil úmyslně. 
     Případem se kriminalisté intenzivně zabývají. Při objasňování této události by jim mohli pomoci všímaví občané. Hledáme svědky, kteří si mohli všimnout pohybu osob či vozidel v popsané lokalitě krátce před požárem nebo bezprostředně po něm. Tyto informace je možné sdělit policistům na tísňové lince 158.
     Každá informace, byť i z pohledu občana třeba nedůležitá, může významných způsobem pomoci při objasňování příčiny tohoto požáru a zjištění případného pachatele či pachatelů. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
30. října 2020

Odkazy do noveho okna

Požár - Horní Baldov

Požár - Horní Baldov 

Detailní náhled

Požár - Horní Baldov

Požár - Horní Baldov 

Detailní náhled

Požár - Horní Baldov

Požár - Horní Baldov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem