Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči

ROKYCANSKO - Nezodpovědný řidič předjížděl na plné čáře. Řidič jedoucí ve svém jízdním pruhu, aby zabránil čelnímu střetu, sjel do silničního příkopu. 

Rokycanští dopravní policisté prověřují od minulého týdne (na základě přijatého podnětu - kamerový záznam z vozidla) bezohledné jednání dosud neznámého řidiče. Ten v úterý 27. října v 17.O2 hodin na silnici II. třídy č. 232 přibližně 40 metrů před odbočkou na Bujesily ve směru od obce Újezd u Svatého kříže v zatáčce na horizontu, kde je předjíždění zakázáno (V1a - vodorovné dopravní značení – podélná čára souvislá), předjížděl kamion a při tomto manévru ohrozil řidiče protijedoucího vozidla.   
Duchapřítomný řidič ve vozidle Škoda Octavia, aby zabránil čelnímu střetu, strhnul řízení vpravo a s vozidlem vyjel do silničního příkopu.  Neznámý řidič, aniž by zastavil, pokračoval v jízdě ve směru na Újezd u Sv. Kříže.
Policisté se případem začali ihned zabývat a podařilo se jim ustanovit řidiče nákladního vozidla, který uvedl, že v době, kdy byl předjížděn, došlo ke střetu kamionu s boční stranou blíže nezjištěného osobního vozidla.
Policisté nadále pátrají po bezohledném řidiči, který byl ve vozidle tmavě zelené barvy, starší typ, sedan. Dle policistů by se mohlo jednat o vozidlo Volkswagen Passat. Toto vozidlo bylo zachyceno při průjezdu obcí Břasy kamerovým systémem toho dne v čase 17:09 hodin.
Touto cestou si opětovně dovolujeme požádat veřejnost o pomoc při pátrání po vozidle a jeho řidiči.  Žádáme případné svědky události, kteří v uvedený čas projížděli místem nehody nebo následně v uvedeném čase (17.09 hod.) obcí Břasy a mají ve vozidle záznamové zařízení, či mají jakékoliv informace k vozidlu, řidiči, aby dopravním policistům napomohli odhalit viníka tohoto nebezpečného předjíždění.  Škoda byla vyčíslena na částku přesahující padesát tisíc korun.

Svědci se mohou obracet na polisty na adrese: Dopravní inspektorát Rokycany, Komenského 29, Rokycany, tel. č. 974 335 259, e-mail: ro.di@pcr.cz nebo na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případným svědkům za pomoc policisté předem děkují.

por. Bc. Hana Kroftová
6. listopadu 2020

Odkazy do noveho okna

foto Břasy

foto Břasy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem