Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odcizené vozidlo policisté vypátrali do dvou hodin

PLÁNICKO - Majitelce svědek oznámil, že havarované vozidlo odvezli cizí muži. Bylo zjištěno na Strakonicku. 

Policisté na obvodním oddělení v Plánici přijali ve čtvrtek 18. března tohoto roku oznámení o možné krádeži odstaveného vozidla v obci Zavlekov. Osobní vozidlo značky VW Lupo bylo zaparkováno na okraji obce přibližně dva měsíce, protože bylo poškozeno a majitelka měla v úmyslu opravu poškozených částí.

Uvedené vozidlo užívala majitelka a její syn a neměli sjednán jeho odtah, prodej ani zapůjčení. Zmizení automobilu zjistil syn před třináctou hodinou. Svědek viděl, že VW Lubo bylo naloženo na dodávku se zapojeným podvalníkem, kontaktoval poškozené a stihl si zaznamenat registrační značku přívěsu.

Neznámí muži naložili na podvalník další vozidlo, též odstavené delší dobu v obci. Policisté podle uvedené registrační značky zjistili vlastníka podvalníku, kterého kontaktovali a potvrdil, že uvedená vozidla naložil a převezl na autovrakoviště k ekologické likvidaci. Dále policisté vyhledali telefonický kontakt na autovrakoviště na Strakonicku, kde bylo potvrzeno převzetí vozidel a již počali likvidační práce. Poškozená žena byla vyrozuměna o nálezu vozidla i započaté likvidaci a již jej nechtěla vrátit zpět. 

Policisté šetří přestupkové jednání dalších mužů, kteří zajistili odtahovou službu i převoz k likvidaci. Odhadnutá škoda činí osm tisíc korun.

nprap. Dana Ladmanová

30. března 2021

.

vytisknout  e-mailem