Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Plzeňští kriminalisté dopadli pachatele krádeže

PLZEŇ – Obviněnými jsou 40letý muž a 28letá žena z Plzně. Ti se vloupali do bytového domu a odcizili věci za téměř 5 tisíc korun. Oba kradli v recidivě. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání pro přečin krádež spáchaný formou spolupachatelství. Obviněnými jsou 40letý muž a 28letá žena z Plzně. Ti 17. května 2019 v odpoledních hodinách překonali za použití násilí uzavřené plastové dveře do bytového domu v Čechově ulici a z nezajištěných půdních prostor odcizili fotoaparát, žehličku, troje náramkové hodinky, dekorativní housle a další cennosti. Odcizili věci za téměř 5 tisíc korun. Oba se takového jednání dopustili i přesto, že již byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. Policisté oba zloděje vypátrali a těm za výše popsané jednání hrozí až tři roky ve vězení.  

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. Mladá žena si již výkon trestu odpykává za další majetkovou trestnou činnost.

nprap. Michaela Raindlová
26. června 2019

vytisknout  e-mailem