Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pneumatiku spustil z kopce

MOST - Najela na auto před očima jeho majitele; Lup za sto tisíc skončil ve sběrně 

Mostečan ve věku 31 let čelí obvinění z přečinu poškození cizí věci a výtržnictví. Muž měl v obci Chanov na Mostecku poškodit cizí automobil. To stálo v tamní ulici, kde majitel auta pracuje na rekonstrukci svého domu. Poškozený si cizího muže na konci ulice všiml a bylo mu jeho chování podezřelé. Ten totiž chodil od domu k domu, rozhazoval rukama a sprostě nadával. Pak se mu náhle v ruce objevila velká pneumatika a on ji z kopce pustil přímo na zaparkovaný Renault s křikem, že auto rozseká. Jeho majitel stačil včas uskočit, pneumatika však narazil do vozu a poškodila ho. Poberta z místa utekl, nakonec ho ve vedlejší obci zadržela policejní hlídka. Na autě jeho nepochopitelným činem vznikla škoda ve výši 9 tisíc korun. Výtečník má na svědomí i poškození obecního majetku. Prý pod vlivem alkoholu koncem května na návsi jedné obce na Mostecku úmyslně povalil dva odpadkové koše z kamene a zanechal na nich škodu ve výši 5 600 korun. I tehdy ho přistihla policejní hlídka opodál místa činu. Policie v Mostě obviněného stíhá na svobodě.


 

Ukradli železo za sto tisíc

Dva muže ve věku 21 a 19 let z Mostecka obvinil policejní komisař z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Ti měli začátkem června v jedné obci na Mostecku vniknout v noci násilím do objektu soukromé firmy. Tam pak v dílně našli různé díly určené pro zemědělské stroje a nářadí. Lup naložili do auta, kterým na místo činu přijeli, a poté ho zpeněžili v různých sběrnách v okolí. Kořist v hodnotě 100 tisíc korun nebyla zajištěna. Zloději nekradli poprvé, starší byl za obdobné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na několik měsíců. Nyní je policie stíhá na svobodě.


 

Hudbu si už nepustí

Škodu za šest tisíc korun zjistil v osobním autě jeho majitel. Našel ho tento týden v jedné litvínovské ulici vykradené. Neznámý poberta do vozidla vnikl násilím a poté z něj odcizil autorádio výrobní značky Sony a čtyři kusy zabudovaných reproduktorů. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají litvínovští policisté.


 

Na Matyldě bude tma

Kabely zmizely u vodní nádrže Matylda u obce Souš na Mostecku. Neznámý zloděj je tam odcizil na příjezdové cestě z pouličního osvětlení. Kromě kabelového vedení zmizely i kryty elektrického rozvodu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na třicet tisíc korun a krádež kovů ohlásil na policejním oddělení v Mostě.


 

Zloději způsobili dráhám poruchu na zařízení

V lokalitě Českých drah se stále krade. Zloději se tam ubírají většinou proto, aby odcizili kovové součásti, které pak odevzdávají do sběren. U obce Louka na Litvínovsku někdo v železniční stanici

uřezal přes dvacet kusů měděných kabelů v délce třiceti metrů. Svým jednáním způsobil poruchu na zařízení na železnici. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Krádeží a poškozením zařízením vznikla hmotná škoda ve výši padesáti tisíc korun. Případ je v šetření mosteckých kriminalistů.


 

Přišel o kolečko i cement

Pro nový cement si bude muset dojít jeden zahrádkář z obce Havraň na Mostecku. Neznámý zloděj totiž tento týden zřejmě v noční době přelezl dvoumetrový plot u zahrady a tam odcizil dvě volně odložená stavební kolečka a na ně si naložil i dva pytle cementu. Krádež vloupáním šetří obrničtí policisté. Škoda je podle poškozeného ve výši 1 000 korun.


 

Seniorce někdo ukradl peněženku

Okradena byla včera jedna seniorka z Mostu. Ta cestovala tramvají do centra Mostu. Pak došla do ordinace lékaře, kam měla namířeno. Zřejmě tam přišla o svoji peněženku, kterou měla v kabelce. Do čekárny přišly dvě neznámé ženy. Jedna si sedla vedle poškozené a druhá naproti. Ta druhá začala s poškozenou komunikovat. Pak obě spolu odešly. Žena následně zjistila, že portmonku nemá. Přišla i o osobní doklady a hmotnou škodu vyčíslila na částku 1 500 korun. Případ krádeže na osobě vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. června 2011

vytisknout  e-mailem