Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po celé léto kradl

LOUNY - Způsobil škodu přesahující šedesát tisíc... 

V rukou policistů skončil 27letý muž z Lounska, který cca od června tohoto roku páchal převážně na Postoloprtsku majetkovou trestnou činnost. Například odcizil v jedné herně volně odloženou peněženku s doklady a finančním obnosem. V obci Březno si z objektu bývalého cukrovaru přisvojil různé náhradní díly k motorovým vozidlům a dvě horská kola. Na svědomí má i krádež mobilního telefonu nebo odcizení horského kola z balkonu v mezipatře panelového domu. V hledáčku jeho zájmu uvízla i dvoukolová kára, kterou si přisvojil z objektu fary v Postoloprtech. Mezi poslední skutky, jež mladík spáchal, patří vloupačky do aut. Z osobního vozidla Škoda Octavia odcizil doklady, hands free sadu a rezervu z lehké slitiny s pneumatikou. Z vozu zn. Škoda Forman a dále Ford Mondeo si přisvojil různé drobné věci, ale hlavně obě auta vloupáním poškodil. Celková škoda, kterou svým počínáním napáchal, přesahuje 60 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčného mladíka obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, vyšetřuje jej na svobodě.

V sobě měl téměř tři promile a řídil  

Z neděle na pondělí havaroval 30letý řidič s osobním vozidlem Škoda Felicia na silnici č. 224 ve směru od Podbořan na Vysoké Třebušice. Při příjezdu do obce Vysoké Třebušice mu ve stoupání došel benzin a vozidlo se zastavilo. Následně se rozjelo dozadu, na což řidič nestačil zareagovat a vjel do silničního příkopu, kde se vůz zastavil o křoviny. Na této haváriii, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn, má svůj podíl i alkohol, neboť provedená dechová zkouška prokázala v dechu řidiče nejprve 2, 83 promile alkoholu a následně 2, 73 promile. Sám řidič požití alkoholu přiznal. Navíc policisté provedenou lustrací zjistili, že dotyčný nevlastní řidičské oprávnění na žádnou skupinu ani podskupinu motorových vozidel. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na případu dále pracují.

Vloupačky do garáží

Vloupání do garáže na konci obce Černčice u Loun bylo v minulých dnech nahlášeno lounským policistům. Zloděj si odnesl kompletní sadu zimních pneumatik s disky a posuvnou pilu zn. Dewalt. Poškozenému tím způsobil škodu za 28 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Další vykradení garáže bylo oznámeno ze Žatce. V ulici K Perči se do ní vloupal zatím neznámý pachatel. Odcizil gola sadu, autonabíječku, motorovou sekačku, pilu a další nářadí, čímž způsobil škodu za 17 tisíc korun. I v tomto případě policisté případ šestří jako přečin krádeže a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. srpna 2012

vytisknout  e-mailem