Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po dopravní nehodě nadýchal téměř dvě promile alkoholu

MĚLNICKO - Mělničtí dopravní policisté šetří dopravní nehodu v obci Dřísy. 

Dvaatřicetiletý řidič řídil dne 17. března 2021 v odpoledních hodinách osobní vozidlo Citroen po silnici III/24417 ve směru od obce Konětopy přes obec Dřísy. Zde odbočoval na křižovatce vlevo na obec Lhota. Při odbočování nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a narazil zezadu do osobního vozidla Ford zaparkovaného před rodinným domem. Vlivem nárazu byl tento vůz odmrštěn a narazil zezadu do dalšího auta Mercedes, které parkovalo před ním. V době dopravní nehody ve vozidle Mercedes seděly dvě osoby, řidič a jeho spolujezdec.

Na místo přivolaní policisté podrobili řidiče dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta byla pozitivní. Muž nadýchal opakovaně téměř dvě promile alkoholu. Orientačnímu testu na drogy se odmítl podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu. Policistům muž tvrdil, že řídil střízlivý a až po nehodě vypil lahev vína a vykouřil dvě cigarety marihuany.

Naštěstí se nehoda obešla bez zranění.  Policisté muži zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Nyní případ šetří a zjišťují všechny okolnosti.

por. Mgr. Markéta Johnová
22.3.2021

vytisknout  e-mailem