Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Po dopravní nehodě řidič ujel

JIHLAVSKO: Policisté ho vypátrali a muži naměřili téměř tři promile alkoholu. 

Ve středu 6. října vyjížděl kolem poledne řidič vozidla Škoda Favorit v obci Mrákotín od domu na silnici. Vjel do pravého jízdního pruhu a následně strhl řízení do protisměru, kde stálo vozidlo Škoda Felicia, neboť bylo v tu dobu na přenosném semaforu rozsvícené světlo červené barvy a došlo ke střetu. Na to začal řidič vozidla Favorit reagovat tím, že vycouval a z místa dopravní nehody ujel.
 
Na místo vyjeli policisté a po vozidle začali v okolí pátrat. Vozidlo Favorit nalezli i s řidičem u obce Částkovice. Bylo zaparkované za keřem mimo komunikaci. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Naměřili mu hodnotu 2,67 promile alkoholu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Na vozidlech vznikla škoda přibližně patnáct tisíc korun.
 
Policejní inspektor zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
por. Bc Jana Kroutilová, komisař
8. října 2010
 

vytisknout  e-mailem