Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Po havárii odjel 6 km daleko

PROSTĚJOV - Tam v opilosti usnul. 

V pondělí 12. března 2018 jsme v 7:00 hodin přijali oznámení strážníků prostějovské městské policie o muži pod vlivem alkoholu sedícím v poškozeném automobilu ve Sladkovského ulici v Prostějově. Na místo přivolaným policistům dopravního inspektorátu se devětapadesátiletý muž přiznal, že svým automobilem značky Škoda mezi druhou a třetí hodinou po půlnoci havaroval na nezpevněné komunikaci v obci Čelechovice na Hané. Ke zranění osob při havárii nedošlo. Výše škody způsobené na automobilu byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Již strážníci u muže provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,31 ‰ alkoholu v dechu. Podrobit se odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem se muž odmítl.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičské oprávnění. Příčiny, okolnosti i míra zavinění uvedených událostí jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

13. března 2018

Odkazy do noveho okna

DN Čelechovice

DN Čelechovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem