Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Po krádeži čokolád napadl ostrahu prodejny

SOKOLOVSKO – Může skončit až na osm let za mřížemi.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 31letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu Ublížení na zdraví a přečinů Krádež a Výtržnictví.

Toho se obviněný muž měl dopustit na konci měsíce října v Sokolově v místním obchodním domě. Zde měl z prodejního regálu odcizit 13 kusů čokolád, ty si uchovat do batohu a poté projít přes poklady bez zaplacení. Za pokladnami byl zadržen mužem z ostrahy a vyzván, aby ho následoval. To obviněný nerespektoval. Svůj batoh odhodil a následně došlo k přetahování mezi obviněným a ostrahou. Obviněný měl muže vzít za oděv a přehodit ho přes rameno na podlahu prodejny. Dále ho ještě udeřit rukou. Při tomto byl poškozeným stále držen za oděv, následně se mu však podařilo vysmeknout ze sevření a utekl z prodejny. Odcizené zboží bylo následně nepoškozené vráceno zpět do prodeje.

Svým jednáním napadenému muži způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, s hospitalizací v nemocnici a poté dlouhodobé léčení.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pro přečin Krádež odsouzen Okresním soudem. V případě způsobení těžké újmy na zdraví, může soudce za tento čin, poslat obviněného až na osm let za mříže.

nprap. Kateřina Krejčí
8. 2. 2017

vytisknout  e-mailem