Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Po krádeži se žena snažila ujet

TŘEBÍČSKO: Podezřelou ženu policisté zajistili 

V pondělí 21. března přijali policisté po druhé hodině odpoledne na tísňové lince 158 oznámení, že došlo v třebíčské prodejně ke krádeži a pachatelka z místa odjela ve vozidle. Jednalo se o obchod na ulici Spojovací, kde žena vzala pánskou košili v hodnotě necelých 400 korun, kterou ukryla pod bundu, a z prodejny odešla. Po spuštění alarmu vyběhla na parkoviště, nasedla do vozidla Renault Clio na místo spolujezdce a odjela. Policisté zjistili všechny dostupné informace o automobilu a směru, kterým odjel, a začali po vozidle okamžitě pátrat. Na Žerotínově náměstí zastavili podezřelý automobil strážníci městské policie, ve vozidle byl muž a žena. Žena odmítala z automobilu vystoupit. Na místo byla přivolána policejní hlídka. Žena nespolupracovala a odmítala uposlechnout výzvy policistů. Pětadvacetiletou ženu zajistili a převezli na oddělení policie. Odcizenou košili policisté předali zpět zaměstnankyni prodejny. Žena je podezřelá ze spáchání dvou přestupků, a to proti majetku a proti veřejnému pořádku.

U jednatřicetiletého řidiče provedli policisté dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 0,23 promile alkoholu. Muži policisté další jízdu zakázali a je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku, který policisté šetří.

Dále zjistili, že se žena dopustila v ten samý den ještě další krádeže v Jihlavě. Před osmou hodinou ráno odcizila v obchodním domě na ulici Březinova zboží v hodnotě necelých 400 korun. Na základě provedeného šetření také vyplynulo, že je žena podezřelá ještě z dalších krádeží zboží v obchodech. Je mezi nimi například krádež, ke které došlo na začátku března ve večerních hodinách v jihlavské prodejně. Podezřelá žena naskládala do batohu necelou stovku čokolád v celkové hodnotě více než 3 500 korun a z obchodu odešla, aniž by za zboží zaplatila. Jednotlivé krádeže byly vzhledem k výši škody řešeny jako přestupky proti majetku.

Případ policisté dále prošetřují, není vyloučené, že dojde ke změně právní kvalifikace na trestný čin krádeže.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

22. března 2016

vytisknout  e-mailem