Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Po krádeži sladkostí byl muž vzat do vazby

JIHLAVSKO: Další mladík byl přistižen při krádeži osvěžovačů vzduchu  

Do vazby byl vzat muž, poté co na konci minulého týdne odcizil zboží v hodnotě přes 300 korun v jihlavském obchodním domě. Jedná se totiž o třiadvacetiletého muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně pravomocně odsouzen. V dubnu byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Po propuštění na svobodu se ale následně opět začal dopouštět majetkové trestné činnosti, kvůli které už kriminalisté zahájili na začátku listopadu jeho trestní stíhání. I poté co byl muž obviněn ze spáchání trestného činu krádež, byl během několika dní opět přistižen při krádeži.
Poslední krádeže se muž dopustil na konci minulého týdne. Po páté hodině ráno odcizil v obchodním domě na ulici Brněnská různé potraviny a cukrovinky, které ukryl do kapes bundy a zbytek nesl v ruce. Poté co prošel prostorem pokladen bez zaplacení, zastavil ho pracovník ostrahy. Na místo byli přivoláni policisté, kteří zjistili, že se jedná o recidivistu, proti kterému je v současné době vedeno další trestní řízení. Muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení, následně byl umístěn do policejní cely. Případ převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Na podaný návrh byl muž vzat do vazby.
 
Policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu také mladému muži, který byl při krádeži přistižen na konci minulého týdne v prodejně na ulici Benešova v Jihlavě. Po druhé hodině odpoledne odcizil v obchodě čtyři osvěžovače vzduchu v hodnotě téměř 400 korun. Zboží uschoval do batohu a bez zaplacení chtěl z prodejny odejít. Muže zastaly prodavačky a na místo přivolaly policisty. Muž odcizené zboží vydal. Policisté devatenáctiletého mladíka převezli na obvodní oddělení. Podezřelý byl letos v květnu soudem odsouzen za majetkovou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací, který do současné doby nevykonal. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem