Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po krádežích zůstaly nyní věci bez majitelů

KLADENSKO - Poznáte si svůj majetek, který byl nalezen při domovní prohlídce v bytě obviněného. 

Po krádežích zůstaly nyní věci bez majitelů

KLADENSKO – Poznáte si svůj majetek, který byl nalezen při domovní prohlídce v bytě obviněného.

Kladenští kriminalisté v květnu zadrželi podezřelého třiceti pětiletého muže z Kladna, který se dopouštěl majetkové trestné činnosti na území města Kladna.

Podezřelý pachatel se po dobu několika měsíců zaměřil na vloupání do sklepních kójí, společných prostorů a kočárkáren v panelových domech v Kladně. Při provádění této trestné činnosti formou krádeže odcizil různé věci. Převážně se specializoval na jízdní kola, ale k odcizeným věcem patřilo i nářadí, potápěčské vybavení, autorádio, kulečníkový set a jiné ponechané zboží majiteli v těchto odkládacích uzamčených prostorách.

Podezřelý pachatel se před příchodem policistů uschoval ve sklepě a při jeho dopadení vypomáhali i hasiči otevřením dveří, za kterými byl ukryt. Jelikož se jednalo o pachatele, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen, podala policie na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazební věznice. Tento podnět byl akceptována a obviněný je nyní stíhán vazebně.

V rámci tohoto případu byla provedena u podezřelého muže domovní prohlídka, při které byly nalezeny odcizené věci, pravděpodobně  pocházející  z trestné činnosti, kterou podezřelý páchal.

Vzhledem k tomu, že obviněný tuto trestnou činnost prováděl především ve sklepních kójích a kočárkárnách panelových domů, není vyloučeno, že někteří majitelé ještě nezaregistrovali jejich odcizení.

Velká část odcizených věcí byla již kriminalisty vrácena zpět majitelům. Mezi zajištěnými věcmi, které pravděpodobně také pocházejí z trestné činnosti a dosud nebyly na policejní služebnu oznámeny, se nachází  horské pánské jízdní kolo, indukční vařič, autorádio a kulečníkové tágo v kufříku.

Policie touto cestou vyzývá občany, kteří by si tyto zajištěné věci poznali na uvedených fotografiích, aby se dostavili na službu kriminální policie a vyšetřování v Kladně k identifikaci svého majetku.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

16. června 2016

 

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Poznáte odcizené věci?

Horské jízdní kolo 

Detailní náhled

Poznáte odcizené věci?

Autorádio 

Detailní náhled

Poznáte odcizené věci?

Indukční vařič 

Detailní náhled

Poznáte odcizené věci?

Kulečníkové tágo s kufříkem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem