Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po květinách nešli

TEPLICE - Z prodejny odnesli jen peníze; Vězení si asi prodlouží... 

Po květinách nešli
     Policisté ve spolupráci se strážníky z Dubí zadrželi dvojici zlodějů, kteří se vloupali do prodejny květin. Neukradli ale žádné rostliny, jejich cílem byly peníze, které našli v kase. Odnesli si 700 korun v drobných mincích a kalkulačku, kterou u zlodějů policisté zajistili a vrátili oznamovatelce. Mužům ve věku 61 a 43 let sdělili sdělení podezření z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství.
     Starší muž, který se „do křížku“ s paragrafy nedostal poprvé je navíc podezřelý, že začátkem června odcizil v Novosedlicích volně odstavený přívěsný vozík v hodnotě 4 tisíce korun. Poškozený vozík se policistům po několika dnech podařilo vypátrat ve výkupně sběrných surovin a vrátit majiteli. Zatímco mladšímu zloději hrozí za vloupání do květinářství dvouletý trest odnětí svobody, jeho v minulosti trestaný kumpán může strávit za mřížemi o rok déle.
 
Vězení si asi prodlouží
     Až o tři roky si může prodloužit pobyt za mřížemi 30letý muž, který si v současné době odpykává ve věznici 12měsíční trest odnětí svobody. Do vězení se mu totiž nechtělo, a ačkoliv vlastnoručně převzal výzvu k nastoupení do výkonu trestu, tuto bez závažného důvodu ignoroval. Soudce na něj proto vydal zatykač, na jehož základě jej policisté omezili na svobodě a eskortovali do věznice. Muž byl v uplynulých dnech obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Nafta stále dokola
     Na Teplicku se množí případy krádeží pohonných hmot. Dnes přijali policisté hned dvě taková oznámení. První případ se stal v Bílině, kde neznámý pachatel odčerpal z nádrží dvou kamionů zaparkovaných v areálu poškozené firmy 400 litrů nafty. O 500 litrů pohonných hmot přišel i řidič kamionu, který auto odstavil na parkovišti ve Velvětech. Pro zloděje nebyla překážkou ani skutečnost, že řidič spal v kabině vozidla. Od začátku tohoto měsíce se jedná již o čtvrtý podobný případ, v červenci policisté přijali jedenáct oznámení týkajících se krádeží nafty.
 
Zloděj rozbil výlohu
     Policisté vyšetřují případ krádeže, ke kterému došlo včera v centru Duchcova. Neznámý pachatel rozbil betonovou dlaždicí výlohu prodejny s elektronikou a odcizil vystavený MP4 přehrávač. Krádeží způsobil škodu pouhých sedm set korun, náklady na opravu rozbité výlohy budou nepoměrně vyšší, oznamovatel je předběžně odhadl na 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 8. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem