Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po lešení vlezl do bytu, kde usnul

KLADENSKO – Pachatele přilákali otevřené balkonové dveře. 

V sobotu 29. července 2017 po jednadvacáté hodině přijali strážnici MP Slaný oznámení od padesátileté ženy, která uvedla, že se v jejím bytě ve Slaném nachází cizí muž. Strážníci případ předali policistům obvodního oddělení Slaný, kteří vyjeli ihned na místo oznámení.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým mužem je pětatřicetiletý muž ze Slaného, který má  bohatou trestnou minulost. Pachatel  k vniknutí do bytu využil lešení na domě a přes otevřené balkonové dveře poté vlezl do bytu ve Wilsonově ulici ve Slaném. Následně v bytě přetrval a usnul.

Policisté provedli u podezřelého muže dechovou zkoušku a naměřená hodnota byla ve výši necelé dvě promile alkoholu v dechu.

Policejní hlídka pachatele  zadržela a eskortovala do policejní cely. Následující den byl muž propuštěn na svobodu. Za protiprávní jednání je nyní podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody. Za tento trestný čin hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši dva roky.

Kladenská policie upozorňuje občany,  aby byli obezřetní při větrání svého bydliště, a to  jak  v rodinných  domech, tak v panelákových  bytech. Policisté občanům doporučují, aby si svá okna a balkonové dveře při odchodu z bydliště vždy zajistili uzavřením, i kdyby své domovy opouštěli pouze na malou chvilku. Nikdy  nevíte  zda by  daný okamžik vaší  nepřítomnosti  zloděj nevyužil k nezvané návštěvě ve vašem bydlišti ke krádeži a nebo k dočasnému zabydlení.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

31. července 2017

vytisknout  e-mailem