Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Po měsíci opět ve vazbě

HRADECKO - Muž porušil slib, který soudci dal. 

V úterních večerních hodinách jsme na lince 158 přijali telefonát od jedné ženy, která oznámila, že by mohla být její matka v nebezpečí. Hlídka okamžitě vyjela na uvedené místo, kde nalezla 45letou ženu na chodbě jednoho domu v Novém Bydžově zraněnou. Policisté začali pátrat po muži, který měl ženu nejprve slovně a pak fyzicky napadnout. Vzhledem k jeho násilné a trestní minulosti si od státního zástupce vyžádali předběžný souhlas se zadržením. Po necelých 4 hodinách muže zadrželi za pomocí donucovacích prostředků v jiné části města. 
Třiatřicetiletého muže od začátku října loňského roku stíháme za trestné činy vydírání, nebezpečné vyhrožování a zpronevěru, o čemž jsme informovali zde a za což byla na něho uvalena vazba. Začátkem prosince dal soudci slib, na základě něhož ho pustil na svobodu.
Jelikož za předchozí trestnou činnost nebyla ještě dána obžaloba, rozšířili jsme trestní stíhání o dalšího poškozeného a podali podnět ke státnímu zástupci na uvalení vazby. V dnešních odpoledních hodinách soudce návrh akceptoval a muž je opět ve vazbě.

por. Iva Kormošová
24.1.2019, 14.30

vytisknout  e-mailem