Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Po pronajímateli požadoval finanční hotovost

SOKOLOVSKO – Napsal několik výhružných zpráv. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu vydírání. 

Obviněný muž si měl na začátku listopadu loňského roku v jedné menší obci na Sokolovsku pronajmout garáž od sedmačtyřicetiletého muže, se kterým uzavřel smlouvu o nájmu do konce ledna letošního roku, ve které bylo uvedeno předem domluvené nájemné. 

O pouhé dva dny později ho měl ale devětatřicetiletý muž kontaktovat pomocí komunikační aplikace s tím, že žádá o ukončení smlouvy. Dle ústní dohody mezi oběma muži měl sedmačtyřicetiletý pronajímatel kauci použít na úhradu nájmu za měsíc prosinec a leden. Následně měl obviněného muže kontaktovat s tím, že požaduje vrácení klíčů od garáže. Místo vrácení klíčů se ale dočkal 22. prosince loňského roku kolem druhé hodiny ranní několika zpráv, ve kterých ho vulgárně urážel a požadoval po něm finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun, přičemž mu dále vyhrožoval, že když je neuhradí, tak si ho vyhledá. O den později krátce před půl jednou hodinnou odpolední odeslal další zprávu, ve které ho měl opět vulgárně urážet a sdělit mu, že pokud mu neuhradí požadované peníze, vezme si jeho vozidlo.

V případě prokázání viny devětatřicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. 

nprap. Jan Bílek
24.1.2023

vytisknout  e-mailem