Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Po pronásledování zloději zadrženi

Havířov - policisté speciální pořádkové jednotky během noční směny zadrželi dvojici pachatelů...... 

V noci na 17. listopadu sloužili v ulicích Havířova policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava. Krátce po třidvacáté hodině projížděli ulicí Okružní, kde si všimli dvou mladíků. Ti před policisty začali utíkat ve směru na ulici Petřvaldskou. Tam jeden z mladíků (17) byl zadržen. Později byl na ulici Letní v osobním vozidle zadržen i druhý kumpán (18) ještě s dalšími dvěma 18letými mladíky. Dva z této skupiny (17 a 18), kteří se snažili před policisty uprchnout, přiznali, že v průběhu noci se jejich cílem stala osobní vozidla v ulicích Havířova. Všichni byli převezeni na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Následně bylo mladíkům ve věku 17 a 18 let prokázáno, že během noci, před zadržením, se vloupali nebo se pokusili vloupat do pěti vozidel. V Havířově-Městě na ulici Karvinské vyháčkovali dveře vozidla Škoda Favorit, kde odcizili různé nářadí. Dále na ulici Svornosti se jeden favorit pokusili odcizit, což se jim nepodařilo. Na Na nábřeží rozbili okénko vozidla Škoda 125 a chtěli s ním odjet. To se jim také nepodařilo a z vozidla nic neodcizili. V městské části Šumbark, na ulici Petřvaldská, vyháčkovali Škoda Favorit a s vozidlem měli v úmyslu ujet, což se jim znovu nepodařilo. Na ulici Moravské vyháčkovali dveře dalšího favoritu. Škoda bude majitlei vozidel upřesněna dodatečně.

V tomto případě bude vedeno zkrácené přípravné řízení. Mladíkům bylo sděleno podezření z provinění z přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného užívání cizí věci spáchaných ve stádiu pokusu, formou spolupachatelství.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, zpravodajství 18.11.

vytisknout  e-mailem